Avantura i sport admin 24/08/2022
geochaching

Geocaching

Geocaching je relativno nova vrsta zabave za sve one avanturističkog duha. Radi se o igri lova na „skriveno blago“. Cilj igre je pomoću GPS uređaja ili pametnih telefona pronaći skriveni spremnik zvan geocache, a svoje iskustvo podijeliti na internetskim stranicama. Jedino što trebate ponijeti je GPS uređaj ili pametni telefon i dobru volju kako biste sudjelovati u novom iskustvu potrage blaga.
850_9328

Adrenalski park Duboka

Svi željni adrenalina i dobre zabave ne smiju zaobići Adrenalinski park Duboka, koji je samo sat i pol vremena vožnje od Zagreba, smješten u istoimenom Kamp odmorištu Duboka u dolini potoka Dubočanka u mjestu Velika. Ovdje možete testirati svoju spretnost na dva vrhunski opremljena poligona, a namijenjeni su svim uzrastima, tako da su, osim za društvo željno dobre zabave, idealni su i za uživanje s cijelom obitelji. Od popularnog zip linea, letećeg skateboarda i visinskih poligona među stablima, pa sve do penjanja na umjetne stijene, aktivnosti dostupne u adrenalinskom parku kreirane su za uzbudljivu zabavu svih uzrasta.
Sportsko penjanje by Thrillseeker Croatia

Sportsko penjanje - Sokolina

Svoju spretnost i kondiciju moguće je okušati i na stijeni Sokolina koja posjetiteljima omogućuje sportsko penjanje. Sportsko penjanje je vrsta sporta u kojem se penjač za napredovanje koristi samo svojim tijelom, a oprema služi isključivo za osiguranje. Na penjalištu je uređeno deset smjerova maksimalne dužine do 12 metara, a težina im je ocijenjena od 4b do 5c.
GOPR1742
Treking
Jedna od najpopularnijih treking utrka u Hrvatskoj održava se svake godine na Papuku, radi se o „Papuk Trek&Trail“ koji svake godine privlači sve već broj zaljubljenika u ovaj sport te tako postaje prava manifestacija. Za uspješnu provedbu utrka i odličan provod zadužen je sportsko rekreacijski klub Baraber Extreme team iz Belišće koji svake godine u studenom okupi preko 1000 sudionika. Staze Light i Active duge su 8 i 18 kilometara, dok se oni najhrabriji mogu orijentirati sami i iskušati stazu Challenger dugu od 24 do 30-ak kilometara. No, jedna je staza prilagođena čak i četveronožnim ljubimcima i njihovim vlasnicima, radi se o kategoriji Canicross.