Pregled manifestacija admin 24/08/2022
NININA ČAROBNA SHHHUMA

Ninina čarobna Shhhuma najveći je božićni sajam na području Požeško-slavonske županije.

Odvija se u Aquaparku Shhhuma, s početkom blagdana sv. Nikole i traje sve do blagdana Sveta tri kralja. Raskošna je to ponuda božićnih slastica, dekoracija, zabavnoga programa koju posjetitelj može doživjeti.
TZ Zlatni Papuk 1
IMG_0067
KAPTOLSKI ZVONCI

Humanitarna božićna priča već tradicionalno se odvija u Kaptolu kroz organizaciju Božićnog sajma Kaptolski zvonci.

Ova manifestacija humanitarnog karaktera okuplja lokalno stanovništvo i ostale goste za prikupljanje sredstava potrebitima, a kasnije uz bogat zabavni program, domaće proizvode, blještavilo lampica i zapaljene vatrice posjetitelji se mogu ugrijati i družiti.
NAJDUŽI STOL

Središnja manifestacija Međunarodne smotre folklora „Čuvajmo običaje zavičaja“ je manifestacija pod nazivom Najduži stol.

Na Najdužem stolu pripremaju se specijaliteti koje predstavljaju stanovnici, ugostitelji i proizvođači područja Zlatnog Papuka, ali i gosti i izlagači iz drugih dijelova Hrvatske i inozemstva. Uz mnoge izvorne gastronomske specijalitete, degustiraju se najpoznatija i najbolja vina našeg kraja, a gosti iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja pronalaze inspiraciju u svim  prirodnim i autohtonim proizvodima koja se predstavljaju na stolu.

DSC_3772
Kaptol-29
DANI OPĆINE KAPTOL

Skup manifestacija koje objedinjuju sve grane društvenog života ove lokalne zajednice.

Počevši od Halštatskih dana, festivala koji promovira arheološki lokalitet Kaptol, malonogometnog noćnog turnira, Rock maratona, Dana češke kulture, šokačkih običaja, koncerta klasične glazbe. Ova općina stoga u drugoj polovici lipnja obilježava svoje dane koji znakovito završavaju blagdanom sv. Petra i Pavla Apostola kada se u centru naselja Kaptol odvija tradicionalni Petrovski sajam.
HALŠTATSKI DANI

Halštatski dani festival je koji prezentira živote ljudi koji su na području Zlatnog Papuka živjeli prije oko 2 500 godina.

Halštatskih dana svake godine mogu uživati u edukativnim predavanjima, izložbama, obilascima kao i degustaciji hrane i pića. Djeci i odraslima predstavljaju se radionice tkanja, pripreme halštatske hrane, izrade keramičkih posudica i oblika. Interaktivan i zabavan program Halštatskih dana idealna je prilika za provesti dan u prirodi s najbližima na jednom od najpoznatijih arheoloških lokaliteta.
halštatski_dan_trg 2
Papučki_Jaglaci-106
PAPUČKI JAGLACI

Papučki jaglaci planinarska su svečanost obilježena buđenjem prirode.

Sam naziv planinarske manifestacije obilježen je žutim jaglacem, cvijetom koji karakterizira rano proljeće. U četrdesetogodišnjoj tradiciji Papučkih jaglaca događaj je prerastao u jedan od omiljenih okupljanja planinara koji svake godine posjeti nekoliko tisuća planinara i izletnika iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.