Božić na Zlatnom Papuku admin 24/08/2022
ZIMA NA ZLATNOM PAPUKU

Božić na Zlatnom Papuku skup je nekoliko manifestacija i božićnih priredbi na području svih općina koje čine područje Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Zimska čarolija posebice dolazi do izražaja u blagdansko vrijeme. Božić na Zlatnom Papuku skup je nekoliko manifestacija i božićnih priredbi na području svih općina koje čine područje Turističke zajednice Zlatni Papuk. Svojom veličinom i tradicijom ističu se posebice Ninina čarobna Shhhuma u Velikoj i Božićni sajam „Kaptolski zvonci“ u Kaptolu, ali svakako božićnome duhu pridonosi „Doček sv. Nikole“ u Jakšiću kao i priredba „S pjesmom ususret Božiću“ koja se odvija u Brestovcu.

Ninina čarobna Shhhuma najveći je božićni sajam na području Požeško-slavonske županije koji se odvija u Aquaparku Shhhuma, s početkom blagdana sv. Nikole i traje sve do blagdana Sveta tri kralja. Raskošna je to ponuda božićnih slastica, dekoracija, zabavnoga programa koju posjetitelj može doživjeti.

Humanitarna božićna priča već tradicionalno se odvija u Kaptolu kroz organizaciju Božićnog sajma Kaptolski zvonci. Ova manifestacija humanitarnog karaktera okuplja lokalno stanovništvo i ostale goste za prikupljanje sredstava potrebitima, a kasnije uz bogat zabavni program, domaće proizvode, blještavilo lampica i zapaljene vatrice posjetitelji se mogu ugrijati i družiti.

Shhhuma 3