Ljetni praznici admin 20/08/2022

Područje Turističke zajednice Zlatni Papuk idealno je mjesto za provesti ljetne praznike te posjetiti lokacije zabavnog, ali i edukativnog karaktera. Posjetite naše područje i stvorite uspomene na ljetnim praznicima u Kući panonskog mora, Kamp odmorištu Duboka i Aquaparku Shhhuma.

Kamp odmorište Duboka

Kamp odmorište Duboka jedna je od omiljenih lokacija posjetitelja Zlatnog Papuka stoga ne čudi činjenica da je uvršteno na popis 42 najboljih malih kampova. Kamp odmorište Duboka nudi svojim posjetiteljima oazu mira, prirode, rekreacije, a oni željni adrenalina i dobre zabave, svoju spretnost mogu iskušati u Adrenalinskom parku Duboka. Park je smješten u dolini potoka Dubočanka u mjestu Velika i idealan je za svakoga tko želi iskušati svoju spretnost. Dio poligona namijenjen je djeci, dio odraslima stoga je idealno mjesto za provesti ljetne praznike.


Mladi i djeca potvrdit će kako je ipak mjesto najbolje ljetne zabave Aquapark Shhhuma. Aquapark Shhhuma jedini je vodeni park u Slavoniji, mjesto je opuštanja i zabave za sve generacije. ​ Osim odličnih bazena, sunčališta, zona za odmor, kao i brojnih zabavnih aktivnosti i programa, posjetitelje očekuje i bogata gastronomska ponuda, kao i širok izbor pića i poslastica. Aquapark opremljen je najsigurnijim i najboljim bazenima za djecu te u ponudi imaju bazen s gljivom, dječji vodeni toranj, dječje prskalište, tobogane, olimpijski bazen. Ovdje je moguće upisati tečaj plivanja i ronjenja, pa čak i organizirati dječji rođendan.

Kuća Panonskog mora

Kuća Panonskog mora predstavlja priču staru čak 16 milijuna godina o Papuku, najljepšoj planini Slavonije koja je davno bila tek otok u Panonskom moru. Ulaskom u ovaj posjetiteljsko – edukacijski centar, dobivate utisak da uranjate u duboko more, ulazite u plavetnilo ispunjeno ugodnom tišinom koju prelama šum valova mora. Kuća Panonskog mora sadržava atrakcije u unutrašnjem i vanjskom prostoru te predstavlja prirodne ljepote Papuka na inovativan način. Ovaj je centar namijenjen djeci i mladima, ali i znanstvenicima kojima će prezentacije i izlošci Kuće Panonskog služiti kao alat u nastavi i potpora u učenju. U Kući Panonskog mora, uz najsuvremeniju tehnologiju, može se saznati kakav je život nekada bio na tim prostorima i što je od njega ostalo danas.